Vanuit mijn functie als Directeur bij gemeente Alkmaar heb ik in de rol van opdrachtgever samengewerkt met Erik. Hij was als projectmanager resultaatverantwoordelijk voor meerdere grote verbeterprogramma’s. Erik levert! Zijn aanpak kenmerkt zich door een mooie balans tussen sturen op resultaat en aandacht voor zijn medewerkers.

Jos Krieckaert
directeur gemeente Alkmaar

Erik ondersteunde mij en mijn team tijdens een regionaal WMO-programma als verandermanager. Hij heeft mij en mijn team weten uit te nodigen de juiste aanpak en instrumenten te kiezen. Samen hebben wij mijn team naar een echt ander (hoger) niveau weten te brengen. Hierdoor kunnen we met plezier focus houden, hebben we veel meer overzicht en komt er veel meer output uit mijn team.

Mechteld Beentjes
Regionaal Projectleider WMO BUCH-gemeenten

Onderdeel van het organisatieontwikkeltraject van de gemeente Assen is een programma rond continu verbeteren. In dit programma zoeken we de verbinding tussen operationeel management, procesoptimalisatie en houding & gedrag. Via het train-de-trainer-principe leiden we hiervoor eigen medewerkers op. Erik heeft ons op vakkundige wijze getraind in diverse aspecten van operationeel management en procesoptimalisatie. Vol enthousiasme heeft hij ons ‘bij de lurven gepakt’ en laten oefenen. Zoals het hoort bij train-de-trainer!

Rob Kah
Pogrammamanager Organisatieontwikkeling

Ik heb Erik meegemaakt als senior leanconsultant tijdens een groot LEAN verbeterprogramma. Hij ondersteunde mij als teammanager bij de Belastingdienst in Apeldoorn. Samen hebben we gekeken hoe we de complete bibliotheek van Lean het beste konden inzetten, na een zeer leerzaam traject kwamen we er beter uit dan ooit.
Als ik een verbeteraar zou zoeken dan benader ik Erik.

Robin Schoemaker
Manager Belastingdienst

Ik heb Erik leren kennen in zijn rol als VP Education bij mijn speechclub. Zijn rol en verantwoordelijkheid is het samenstellen van een goed lesplan / -materiaal en het ontwikkelen van mensen naar een hoger level in public speaking en leiderschap. In deze rol is ie in staat om mensen te motiveren en te inspireren om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe dingen te gaan proberen en te ervaren; dit doet Erik door mensen te prikkelen en te stimuleren, uit te dagen waar nodig en een veilige omgeving te creëren waarin ontwikkeling centraal staat. Waar nodig is Erik in staat het grotere belang te zien en mensen op hun verantwoordelijkheid te wijzen om onze club niet alleen naar een next level te brengen maar Erik weet ook dit niveau structureel te borgen met 2 Nederlands kampioenen spreken als resultaat.

Arthur Bennink
manager Nuon